Домейн регистрация, Домейн области

Домейн Domain
Количка за пазаруване
в момента има: 0 артикула
Потребител:  Парола: 
Темплейти
Начало  »  Домейн  » 

Регистрация на домейн

123.bg Ви предлага регистриране на домейни (domain) в почти всички възможни области, като .com, .net, .org, .eu, .biz, .info, .us и т.н. При регистрацията на домейн, главна стъпка за всяка организация е изборът на домейн име. Когато се избира име е важно то да бъде добре обмислено и съобразено с целите, за които ще се използва. След като изберете името, трябва да проверите дали домейна е свободен.
Регистриране на домейн име е лесно, когато използвате улсугите на 123.БГ
Въведете домейн (123.bg) или ключови думи (travel, shop, sport).
пример: mydomain, mysite-bg, otobg
com
net
org
eu
biz
info
us
ws
tv
mobi
co.uk
org.uk
at
be
cc
de
es
it
jobs
ch
dk

Tрансфер на домейн

Трансферирането на домейн не се облага с допълнителни такси.
Заплаща се единствено такса за удължаване срока на регистрация с 1 година.

Подновяване на домейн

Ако вече сте регистирали домейн, можете лесно да го подновите/преместите като използвате нашите услуги. Ние ще направим всичко, което е необходимо вместо Вас.

Проверка на домейн (WhoIs)

123.bg Ви предлага услугата проверка на домейн за най-популярните домейни от първо ниво, както и за най-известните държавни домейни от първо ниво.

Домейн области

.com домейн

COM е домейн от първо ниво. Съкращението идва от commercial, което значи търговски. Домейнът .COM беше един от първите три домейна от първо ниво (.COM, .NET и .ORG) и които могат да бъдат регистрирани без никакви ограничения.
Въпреки че .COM домейните винаги са били предназначени за търговски цели, на практика в момента те могат да бъдат регистрирани от всеки желаещ.
Първият регистриран домейн в историята е Symbolics.com — 15.03.1985 г.
24.00 лв. за 1г.

.net домейн

.NET е домейн от първо ниво. Той беше един от първите седем домейна, представени през Януари 1985 година. Първоначалният замисъл беше този домейн да бъде използван предимно от организации и компании, които предоставят Интернет услуги — телефонни компании, хостинг доставчици, фирми, предоставящи dial-up или DSL достъп до Интернет и други. В момента няма съществени ограничения за регистрирането на .NET домейн. Заради широката си популярност и липсата на ограничения при регистрирането той е смятан за втория по значимост домейн след .COM.
24.00 лв. за 1г.

.org домейн

.ORG също е един от седемте домейна от първо ниво, които бяха представени през Януари 1985 година. Съкращението идва от английското organization, т. е. организация, дружество, търговско предприятие и според първоначалния замисъл този домейн трябваше да се регистрира от организации, които не покриват изискванията за регистрация на другите домейни от първо ниво.
Сега всеки може да регистрира свой .ORG домейн.
Въпреки че компаниите навсякъде по света, имат възможност да регистрират .ORG домейн, много страни разполагат и с 'домейн от първо ниво с код за страна'. Такива домейни са например .ORG.xx или .OR.xx, където xx е домейнът от първо ниво с код за страна.
.ORG домейните понякога се свързват с т.нар open source проекти, т.е. проектите за безплатен софтуер, за разлика от домейните .COM, които често се използват от компаниите. Пример за това е open source проекта OpenOffice.ORG, който дори съдържа домейнът .ORG в своето официално име.
24.00 лв. за 1г.

.eu домейн

След одобрението на ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) на 22.03.2005 г. .EU бяха пуснати в Интернет зоната (Internet Root Zone ).
Пускането на .EU домейните беше последвано от период на приоритет на регистрация (sunrise period) през който .EU домейн имаха право да регистрират само определени субекти с представителство в Европейския съюз. Претендентите за регистрация на дадено име трябваше да докажат документално, че те държат правото за ползване на избраното име (търговска марка, име на фирма, географски обект и т. н. ). Решението дали даден домейн може да бъде регистриран беше оставено в ръцете на Pricewaterhouse Coopers — една от най-големите одиторски фирми в света. Всички тези факти говорят за това колко значими стават имената на домейните в световната икономика.
На 07.04.2006г. отпаднаха и останалите ограничения и на практика домейн в областта .EU вече може да регистрира всеки желаещ, като за целта е достатъчно да бъде представен валиден адрес в държава членка на Европейския съюз.
20.00 лв. за 1г.

.biz домейн

.BIZ е домейн от първо ниво, предназначен за домейн имена, които се използват с бизнес цел. Той беше създаден като алтернатива за бизнес организациите, които искаха да регистрират свое име в областта .COM, но за съжаление то вече беше заето. Не съществуват никакви специфични законови или географски изисквания, за да бъде регистриран .BIZ домейн, освен че трябва да е с бизнес или търговско предназначение. Той беше създаден през 2001 година, като един от първите удобрени от ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), след фактическото представяне на първите седем домейна — .COM, .NET, .ORG, .EDU, .GOV, .INT, и .MIL. Създаването му бе продиктувано от засиления интерес към Интернет пред 90-те години.
Въпреки първоначалното намерение .BIZ домейните да бъдат ограничени само за целите на бизнеса, в действителност те се използват без реални ограничения и са достъпни за всички, без оглед на дейността им.
24.00 лв. за 1г.

.info домейн

.INFO е домейн от първо ниво, предназначен за информационни уеб сайтове, но използването му далеч не е ограничено само до сайтове с подобно съдържание. Той беше представен от ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) в края на 2000 година заедно с още шест нови домейна от първо ниво.
INFO е неограничен домейн, т. е. всеки може да регистрира такъв домейн с каквото и да е предназначение, както и .COM, .NET или .ORG. Това е разликата в стравнение с домейните .EDU и .COOP, които се регистрират по специални критерии.
24.00 лв. за 1г.

.us домейн

Домейн от първо ниво за фирми CAЩ и граждани на държавата. Подържат се домейни и от второ ниво за всеки един от щатовете в САЩ.
24.00 лв. за 1г.

.ws домейн

Домейнтът .ws e хора и фирми от Самоа. Регистрация без ограничения. Подържат се из домейни от второ ниво COM.WS, .NET.WS., .ORG.WS, .GOV.WS и .EDU.WS. Към момента не се позволява трансфер на домейните.
180.00 лв. за 1г.

.tv домейн

Използва се за сайтове с медийно съдържание - телевизии, видео продукции и сериали. Продават се и като рекламни домейни за рекламни кампании.
120.00 лв. за 1г.

.mobi домейн

Домейнът е е един от новопоявилите се в интернет пространстовото. Предзначен е за интернет мобилни усторйства, както и със стандарти за тях.
70.00 лв. за 1г.

.co.uk домейн

Въпреки че компаниите навсякъде по света, имат възможност да регистрират .COM домейн, много страни разполагат и с 'домейн от първо ниво с код за страна'. Тези домейни от второ ниво обикновено са под формата .COM.xx или .co.xx, където хх е кода за страната. Например — .com.au за Австралия, .com.cn за Народна република Китай, .co.uk за Обединеното Кралство, .co.in за Индия и др.
20.00 лв. за 1г.

.org.uk домейн

Въпреки че компаниите навсякъде по света, имат възможност да регистрират .ORG домейн, много страни разполагат и с 'домейн от първо ниво с код за страна'. Такива домейни са например .ORG.xx или .OR.xx, където xx е домейнът от първо ниво с код за страна. Пример: .орг.uk за Обединеното Кралств
30.00 лв. за 1г.

.at домейн

Домейнтът .at e хора и фирми от Австрия. Регистрация без ограничения.
110.00 лв. за 1г.

.be домейн

Домейнтът .be e хора и фирми от Белгия. Регистрация без ограничения.
100.00 лв. за 1г.

.cc домейн

Домейнтът .cc e хора и фирми от Кокосовите острови. Регистрация без ограничения.
30.00 лв. за 1г.

.de домейн

Домейнтът .de e хора и фирми от Германия. Регистрация без ограничения.
24.00 лв. за 1г.

.es домейн

Домейнтът .еs e хора и фирми от Испания. Регистрация без ограничения.
140.00 лв. за 1г.

.it домейн

Домейнтът .it e хора и фирми от Италия. Регистрация без ограничения за всички жители на EU.
100.00 лв. за 1г.

.jobs домейн

Домейн от първо ново създаден през 2005г. Предзначен е за фирми и организации занимаващи се с човешките ресурси и предлагане / търсене на работни места. Операторът Employ Media LLC отговаря за регистрацията на този домейн.
220.00 лв. за 1г.

.ch домейн

Домейнтът .ch e хора и фирми от Швейцария. Регистрация без ограничения.
150.00 лв. за 1г.

.dk домейн

Домейнтът .dk e хора и фирми от Дания. Регистрация без ограничения.
120.00 лв. за 1г.