Подновяване на домейн

Подновяване на домейн
Количка за пазаруване
в момента има: 0 артикула
Потребител:  Парола: 
Темплейти
Начало  »  Домейн  »  Подновяване на домейн  » 

Подновяване на домeйн / преместване при нас

Ако вече сте регистирали домейн, можете лесно да го подновите / преместите като използвате нашите услуги. Ние ще направим всичко, което е необходимо вместо Вас. Вие ще получите възможност за лесна промяна онлайн на информацията за домейна, DNS записите, като можете да използвате и нашите безплатни услуги и преференциялни условия.


Услугата по преместване на домейн от друг регистър при нас е безплатна. След преместването срокът на валидност ще бъде удължен с 1 година, при същите цени като за регистрация на нов домейн. Ако днешната дата е 1 март 2007 година, а срокът на валидност преди преместването е 10 май 2008 година, днес след преместването, той ще бъде 10 април 2009 година.


Трябва да имате достъп до e-mail на лицето за административни контакти! На този e-mail адрес ще бъде изпратен e-mail за потвърждение, за да се осигури съгласието на сегашния собственик за трансфера. Възможно е и старият регистратор да изпрати втори e-mail за потвърждение.


Преместването е невъзможно в някои случаи (тогава трябва първо да оправите вазимоотношенията си със стария регистратор, а след това да преместите домейна при нас):

  • Ако срокът на валидност е изтекъл. В този случай регистраторът очаква да се издължите за следващата година и няма да позволи преместване преди това.
  • Не се опивайте да премествате при нас домейни регистрирани безплатно. Вие не сте реални собственици на тези домейни, а регистраторите, които са Ви ги регистрирали, разчитат на печалба от втората година.
  • Ако домейнът е "заключен" за трансфер. По принцип има възможост за това, затова бъдете сигурни, че в момента на заявката, домейнът не е в такова състояние при старият ви регистратор.

Особен случай при подновяване на домeйн

Ако Вашият домейн е бил с изтекъл срок на валидност и сте го подновили при предишния регистратор, трябва да изчакате 45 дни от момента на невалидност преди да направите заявка за преместване, за да ви бъде добавена още една допълнителна година към срока на валидност.
Например: ако срокът на валидност на вашият домейн е бил изтекъл на 1 януари 2008 г. и сте го подновили на 1 февруари 2008 г. (т.е. станал е валиден до 1 януари 2009 г.), изчакайте още 15 дни (общо 45 след 1 януари 2008 г.) за да ви бъде добавена още една година към срока на валидност - до 1 януари 2009 г.